Hoe kunt u het beste wennen aan de nieuwe zolen?

`s Ochtends begint u meteen met het dragen van de zolen, in en om huis.

Zodra de zolen beginnen te irriteren doet u ze uit. Dit kan zijn omdat de hobbels vervelend zijn of omdat de schoen knelt. Als het niet de zool is die de pijn veroorzaakt maar het de pijnklacht is waar u mee kwam dan blijft u de zolen gewoon dragen.

De volgende dag doet u ze weer in de schoenen en zult u zien dat u er al langer mee door kunt lopen. Dit herhaald u tot u de hele dag de zolen kunt verdragen; voor de één is dat een paar keer en de ander hoeft nooit meer uit de schoenen te halen.

Kunt u er de hele dag op lopen dan kunt u de zolen ook gaan dragen tijdens langere wandelingen of tijdens het sporten. Hier geldt weer hetzelfde; als ze irriteren haalt u ze uit de sportschoenen en sport u zonder zolen weer verder.

Als het gebruik van de zolen gedurende de training goed gaat dan kunt u de zolen ook tijdens de wedstrijden gaan dragen.

Deze manier van wennen voorkomt blessures door de veranderende stand van de voeten en de reactie van het lichaam met zijn gewrichten en spieren hierop. Dus ongemak en spierpijn is normaal.

Na 2 weken moeten deze gewenningsverschijnselen weer verdwenen zijn en moeten de zolen de gehele dag verdragen kunnen worden. Mocht dit niet het geval zijn dan belt u voor een correctie afspraak om de zool, op de door u aangegeven plek van blijvende irritatie, te laten veranderen.

Mocht er door het dragen van de zolen klachten zijn ontstaan aan knie, heup of rug, of bestaande klachten van deze gewrichten erger geworden zijn, dan belt u voor een tussentijdse meting, zodat de zolen eerder kunnen worden aangepast.

Mocht het wennen aan de zolen geen problemen opleveren dan draagt u de zolen gedurende 6 weken elke dag, van 8 tot 8, opdat de verandering van de stand van de voeten kan worden bewerkstelligt. Hierdoor wordt de oorzaak van uw klacht aangepakt en zal de klacht in de loop van deze weken verminderen.

Het resultaat van deze behandeling wordt na 6 weken geëvalueerd en wordt er bekeken of de pijnklacht voldoende is afgenomen. Tevens zal de stand van het gehele lichaam opnieuw beoordeeld worden, denk daarbij aan de heupen en de rug. Mocht er aanleiding voor zijn dan zullen de zolen worden aangepast om een nog beter resultaat te bewerkstelligen.

 

 

 

     

     

Oude website

" De nieuwe site is toch wel een hele verbetering "