Het behandelplan op maat

 • Podotherapeutische zolen

Met zolen kunnen we de stand van de voeten corrigeren en daarbij de houding van het gehele lichaam. Door het gebruik van zachtere materialen kunnen we een drukverdeling bewerkstelligen voor de druk onder de voorvoet of de pijn verlichten onder de hiel.  De zolen worden in eigen beheer door ons, speciaal voor u op maat, op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt. Dit neemt meestal 1 tot 2 weken in beslag. Wij maken gebruik van leer, kurkrubber en andere materialen die het mogelijk maken om de zolen zo comfortabel mogelijk te maken. Omdat onze zolen vrij laag worden opgebouwd, passen ze in de meeste schoenen, op voorwaarde dat deze de juiste lengte- en breedtemaat hebben.  

 • (Teen)orthese

Een orthese wordt speciaal voor u op maat gemaakt van silicone. Om de stand van uw tenen te corrigeren, drukplekjes te voorkomen/verminderen en wrijving van de tenen te voorkomen/verminderen. De orthese kan meteen meegenomen worden en na 2 dagen uitharden worden gedragen.

 • Vilttherapie

Met vilt kunnen wij de pijnlijke plek drukvrij leggen. Hierdoor kan de tijd, tot aan de oplevering van de zolen, beter worden overbrugt. Of in het geval van een wond een betere genezing bewerkstelligd worden.

 • Sporttaping

Met sporttape kunnen we bepaalde bewegingen in de voet of de enkel ondersteunen of stil leggen waardoor de pijn kan verminderen. Ook deze voorlopige therapie is ter afwachting van de definitieve zooltherapie.

 • Kinesiotaping

Dit is een relatief jonge techniek uitgevoerd met elastische tape waarbij de beweging in de spier wordt verminderd of juist geactiveerd. Dit geeft meteen een pijnverlichtend effect omdat de overbelasting van de spier of het verkeerde gebruik van de spier wordt veranderd.

 • Instrumentele behandeling

Drukplekken veroorzaken regelmatig de vorming van eelt of zelfs likdoorns, die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. Voordat we met het behandelen van de oorzaak van de drukplek kunnen beginnen verwijderen we het eelt en de likdoorn waardoor de pijn meestal meteen is verdwenen. Door het dragen van de zolen of een orthese moet het terugkeren van het eelt sterk kunnen verminderen en de pijn wegblijven.

 • Nagelbehandeling

Een ingegroeide nagel is erg pijnlijk maar gelukkig is pijn in de hoek van de nagel zelden zo ernstig. Meestal is het een ingroeiende nagel doordat de nagel te kort is geknipt of de schoen druk geeft op de zijkant van de teen/nagel. De behandeling bestaat dan ook vooral uit het begeleiden van de uitgroei van de nagel met eeltverwijdering, bescherming en advies.

 • Diabetes screening

Met de screening maken we een risicoprofiel voor de voet van de diabetes patient. We kijken welke zenuwen niet meer de juiste signalen doorgeven, kijken hoe de huid eruit ziet en of er drukpunten zijn met eventueel eelt en likdoorns. Tevens kunnen we bij klachten de bloedvaten doormeten. Daarna geven we voorlichting over de diabetische voet en advies over schoenen etc. Voor de drukpunten worden zolen of ortheses gemaakt waardoor hier het risico op wondjes verminderd wordt.

 • Reuma screening

Bij deze screening kijken we naar de schade van de gewrichten en de beperkte beweeglijkheid die dit tot gevolg heeft. Tevens wordt de huid gecontroleerd op drukplekken en eelt vorming. Met zolen kunnen we voorkomen dat er drukplekken en wondjes ontstaan en de pijn die de beweging in de beschadigde gewrichten veroorzaakt kan verminderd worden.

 • Wondbehandeling

Wondjes aan de voet zijn een probleem bij diabetes- en reumapatiënten. Door een te hoge bloedsuiker, slechte doorbloeding en verhoogde druk door een verkeerde stand van de voet kan de genezing van wondjes bemoeilijkt worden. Door mijn ervaring tijdens mijn werkzaamheden in het MCA waarbij ik heel veel en de meest ernstigste diabetische voeten heb behandeld weet ik hoe ik u kan helpen. Tevens kan ik assistentie vragen van een verpleegkundig-specialist op het gebied van de diabetische voet die ook de achterliggende problemen kan beoordelen.

 • (Sport)schoenmodificaties

Soms is voor bepaalde schoenen een specifieke aanpassing nodig. Bijvoorbeeld als de voetbalschoen te vlak is en rek op de achillespees veroorzaakt kunnen we hier speciaal een hielpadding plaatsen, die niet in de gewone schoen nodig is en dus ook niet onder de zool geplakt moet worden. Of als er te weinig steun is in de schaats, waar alleen plaats is voor een blote voet; dan maken we een op maat gemaakt element wat direct in de schaats geplaatst wordt en zo heel weinig extra ruimte inneemt.

 • Schoenadvies

Schoenen zijn niet alleen een mode item of een bescherming van de voet. Schoenen geven ook steun aan de voet op voorwaarde dat deze op de juiste manier gemaakt zijn. Daarnaast zorgt de juiste lengte en breedte voor het nodige comfort. Daarom meten wij de voet en schoen op en geven aanwijzingen hoe de juiste schoen te kopen en welke schoen voor welk doeleinde gebruikt dient te worden.

 • Rekoefeningen

Door de pijn in de voet of het been verstijven de spieren die op zich weer een negatief effect hebben op de klacht. Daarvoor geven wij oefeningen mee om deze spieren weer op lengte te krijgen en te ontspannen waardoor ook de pijn zal verminderen.

 • Loopadvies

Bij pijn in de voet is vaak een pijnontwijkend loopgedrag te zien maar heel vaak houdt dit loopgedrag de pijn juist in stand. Daarom is het belangrijk om het looppatroon te beoordelen en te normaliseren.

 

 

 

 

Oude website

" De nieuwe site is toch wel een hele verbetering "