De podotherapeut start met een onderzoek

  • Inspectie

 Tijdens de inspectie wordt gekeken hoe u op uw voeten staat;  welke anatomische stand, afwijkingen, verkleuringen de voet heeft en hoe de stand van de knieën, heup, rug en nek is.

  • Actieve- en weerstandstest

Bij deze test kijken we hoe de uitslagen zijn van de gewrichten van de voet als u de beweging zelfstandig doet. Tijdens de weerstandstest kijken we of de beweging verandert of pijn geeft, als we de beweging van de voet tegenhouden.

  • Functieonderzoek

Hierbij wordt de bewegelijkheid getest van de gewrichten. Door de bewegingsmogelijkheden en stabiliteit van gewrichten te testen geeft dit inzicht in de mogelijke oorzaak van de klacht. Bij het functieonderzoek neemt de voet en de enkel een centrale plaats in.

  •  Palpatie

Door het palperen van de pijnplek en de verschillende weefselstructuren hier omheen kunnen we de pijnklachten uitlokken en kijken naar mogelijke afwijkingen in botstructuren en pijnlijke plekken.

  • Ganganalyse

Tijdens de ganganalyse kijken we naar de afwikkeling en de beweging van de voet en natuurlijk naar de beweging van de knieën, heupen en bovenlichaam. Dit gebeurd normaal gesproken in de praktijk zelf maar als dit noodzakelijk is kan dit ook op een trap of buiten tijdens het hardlopen.

  • Podoscopie

Een podoscoop is een lichtbak, waarbij op de bodem een spiegel is geplaatst. Als u hierop staat bekijkt de podotherapeut  hiermee de onderkant  van uw voeten om de drukverdeling te beoordelen.

  • Blauwdrukken

Met een blauwdruk krijgen we de drukverdeling van de voet op papier en deze dient ook als basis voor de tekening van de zolen. De dynamische afdruk geeft meer inzicht bij de toename van de druk tijdens de afzet van de voet.

  • Schoeninspectie

De schoen wordt beoordeeld op de juiste lengte en breedte. De plooivorming en stand van de hielpartij van de schoen en het slijtagepatroon van de zolen geeft veel informatie over uw looppatroon. De schoen is een mogelijke oorzaak van uw klachten.

  • Differentiaaldiagnose

Met al deze informatie kan de podotherapeut komen tot een aantal oorzaken waarna we, door deze diagnoses te vergelijken, tot de meest waarschijnlijke diagnose kunnen komen.

 

 

 

 

 

Oude website

" De nieuwe site is toch wel een hele verbetering "